30 juli 2016

Putin högste ansvarig för internetterrorn!

Den senaste månaden har jag haft mer än tusen besökare på min blogg från Ryssland. Jag påstår att inte enda person i Ryssland har tagit del av mina åsikter. Detta baserar jag inte bara på att jag tvivlar på att så många talar och förstår vårt språk i den f.d. kommunistdiktaturen utan på att landet styrs av en person som på intet sätt har visat någon som helst vilja att ta itu med de tattarservrar som förpestar hela världens internet!

En s.k. bot är en dator som programmerats för att automatiskt sprida allsköns dynga överallt och alltid. I främst Ryssland, men också i Kina, tycks toleransen med detta vara sanktionerat ända upp i ländernas toppskikt. En, inte så liten, smula Nordkorea över det hela faktiskt!

På sikt skulle internet såsom vi har lärt känna det kunna haverera. Kanske är detta Vladimir Putins allra mest våta dröm, vad vet jag?

De ryska, automatiserade, datorerna och servrarna, söker upp bloggar och andra typer av konton för att försöka sprida desinformation i allmänhet och reklam för ryska horor i synnerhet. Det handlar dessutom om nätfiske i den lägsta av ryska skolor!

Företeelsen förekommer även från andra länder, väldigt många ukrainare tycks också finna intresse i min blogg, men Ryssland är, i alla fall enligt mig, den största av datatekniska skurkar. 

Som smetana på moset så vet vi redan sedan tidigare att Putin har horder av nättroll anställda vars enda syfte är att försöka sprida rena lögner över nätet, troligtvis för att försöka förbättra det ryska anseendet.

Det är nu mer än hög tid att ledare i väst belyser problemet med de ryska attackerna i cyberspace och kräver bot (!) och bättring!

Ett högst rimligt alternativ skulle kunna vara att hota Putin med nedsläckning av nätet till och från Ryssland. Kanske kan Putin då förhandla med Kim Jong-Un i Pyongyang om delaktighet i det nordkoreanska, ultracensurerade, nätet Kwangmyong.

Ryssarnas nedsmutsning av nätet är ingenting annat än internetterror, till gagn för ingen alls. Inte ens för Putin själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar