17 juli 2016

Om din stundande Turkiet-semester!

”Hej!

Nu närmar sig avresan för dig. Snart befinner du dig på dina drömmars resmål; Turkiets solbemängda stränder!

Visserligen var det nyligen ett försök till statskupp men detta har ju slagits ned. Att landets president Erdogan lär göra allt som står i hans makt för att se till att nämnda makt blir hans, och bara hans, är en försvårande omständighet men han är ju ändå ”demokratiskt” vald.

Vi researrangörer har att tillfredsställa våra kunder i allmänhet och våra ägare i synnerhet. 

Det spelar stor roll vad det svenska utrikesdepartementet tycker för själva kan vi tyvärr inte ta något som helst ansvar för dig som kund. Det är dina pengar som spelar roll!

Vi fraktar, även fortsatt, glatt våra gäster till all världens mest bisarra och odemokratiska styrelseskick men som sagt; Turkiet är ju en demokrati, det vet ju alla!

Nu är det din tur att få njuta!

Vi har tillfört ett par nya utflykter som vi rekommenderar dig att snarast boka via hemsidan. 

Den ena tar dig till uppställningsplatser för pansarvagnar där vi initierat berättar vad dessa kan användas till. Har du tur kanske just du blir just den som får provsitta i ett av fordonen?

Den andra nyheten är en tur där vi besöker oppositionella och berättar om hur de som inte röstade, ”demokratiskt”, på Erdogan och hans parti, har det. Denna dag kommer att handla mycket om det vi gillar allra bäst hemma i Sverige; Mänskliga rättigheter. Tyvärr finns dessa inte i Turkiet men som vi brukar säga: Det är alltid intressant att ta del av hur andra har det!

Tänk på att vara på flygplatsen i god tid och ha alltid passet redo när du väl kommer fram. Du kommer regelbundet att få visa detta för regeringstrogna trupper som lovar att du står inför din mest spännande semester på mycket länge.

Skulle du hellre vilja avboka din Medelhavsresa så gäller sedvanliga avbokningsregler numera, sedan UD givit okej på resor till fantastiska Turkiet. Detta innebär att en eventuell avbokning kommer att kosta skjortan för dig och att din tänkta resa till diktaturen Kuba i vinter kan komma att gå om intet rent ekonomiskt! Har du råd så finns vi dock där för dig!

Med vänlig hälsning,

Ving/Fritidsresor/Apollo m fl”

4 kommentarer:

 1. Hej Jens, utan lite självdistans kommer man inte långt här i livet så jag börjar med att erkänna att ditt blogginlägg är fyndigt – om än inte så nära sanningen :) Jag vill inte ge sken av att vi som researrangör kan förändra världen, men jag har en stark tro på resandet som en positiv kraft, och att det kan bidra till positiva förändringar både för olika länder, och för de människor som gör själva resan. Med det sagt så har jag full förståelse för den oro man nu kan uppleva efter det som skett i Turkiet. Och just av den anledningen erbjuder också Apollo en möjlighet att boka om sin Turkiet-resa till annan destination för dem som önskar göra detta. Hälsningar, Jennie Boström, PR-ansvarig Apollo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jenny! Om det är så att ni på Apollo erbjuder ombokning till alla era Turkietresenärer och om ni gör denna ombokning utan extra "administrativa" avgifter så är detta mycket bra. I annat fall, om det är så att förbehållen för att få boka om radas upp in absurdum så är det inget annat än kundförakt. Jag vidhåller mitt ursprungliga inlägg och påstår att det inte alls är säkerställt att turism till diktaturer alltid är av godo. Att inkomsterna från oss turister verkligen kommer lokalbefolkningen tillgodo är fortsatt långtifrån sanningen och att vi naiva nordbor skulle kunna påverka demokratiprocesser är att tro för mycket!

   Radera
  2. Hej Jens, i dagsläget tillkommer ingen extra kostnad för själva ombokningen av resor till Turkiet. Hälsningar, Jennie (Apollo).

   Radera
  3. Hej Jennie! (Beklagar att jag stavade ditt förnamn fel i mitt tidigare svar.)
   Utmärkt besked du kommer med och jag hoppas att Apollo fortsätter att erbjuda fri ombokning under en längre tid när det gäller Turkietresor.

   Radera