10 juli 2016

Vänsterns "gratis" är förkastligt!

Vänsterpartiet fortsätter kampen för att allt ska vara ”gratis” för alla.

I sitt tal i dag i Almedalen krävde partiledaren Jonas Sjöstedtgratismedicin till alla 80-plussare.

Gratis” i detta fallet skulle innebära återinförd förmögenhetsskatt.

Jag tänker att vad våra åldringar absolut inte behöver är mera mediciner och ”gratis” behöver de inte heller vara.

Jag har sett alltför många äldre vänner och bekanta som knaprat tabletter på ålderns höst i sådan mängd att de inte längre är vad de en gång varit. Mängder av mediciner slår ut varandra och vissa är rent av livsfarliga i kombination med andra.

När Doktor 5 träffar patienten så kan han/hon omöjligt veta vad hans kollegor 1, 2, 3 och 4 förskrivit och många gånger är den ålderstigna patienten då så pass påverkad och förvirrad för att kunna redogöra för medicinskåpets innehåll att en burk mer eller mindre inte spelar någon roll.

I stället för Vänsterpartiets förslag i dag skulle jag gärna se att alla 80-plussare får träffa en oberoende geriatrisk expert, låt säga en gång om året, som har till uppgift att rensa i tablettmissbruket och ta ett nytt övergripande grepp om åldringens medicinering.

Åtskilliga är fallen vi kunnat läsa om i media där gamlingar blivit sitt gamla (!) jag när en kasse mediciner rensats bort ur tillvaron.

Jag tänker att jag verkligen hoppas att jag på ålderns höst har förstånd nog att säga nej och ifrågasätta när ännu ett medicinrecept är på väg att ”tvingas” på mig.

Skulle jag verkligen behöva en dos av se-på-fan-tabletter så betalar jag gärna för dem. 

Precis som jag i dag gärna skulle betala för mina museibesök, de som vänsterns också påstår är ”gratis.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar