19 juli 2016

Apollo - Konkurrenterna 1-0!

Mitt imaginära välkomstbrev till kommande Turkietresenärer har fått uppmärksamhet och Apollos PR-ansvariga Jennie Boström kände sig föranledd att bemöta och kommentera det jag skrivit. Detta hedrar henne och beskedet att hennes arbetsgivare tills vidare erbjuder fri ombokning till alla de som bokat en Turkietresa är alldeles utmärkt.

Till skillnad från Apollos konkurrenter på marknaden tycks Apollo ha förstått att även en researrangör har ett visst ansvar i vart de transporterar sina gäster.

Det har inte t ex Ving gjort som inte finner någon anledning att längre erbjuda fri ombokning.

Läser ett TT-telegram som berättar att aktien för Thomas Cook, koncernen där Ving ingår, rasade med 2,7 % i går medan Londonbörsen i övrigt hade plus.

Thomas Cook Airlines Scandinavia, flygbolaget som flyger många, om inte de flesta av Vings Turkietresenärer, har jag tidigare haft anledning att kommentera i min blogg i mindre hedervärda ord. Detta trots att jag än i denna dag har flera av mina forna kollegor, vänner, vid Spies Resor (också del av Thomas Cook numera) som arbetar ombord (brukar skämtsamt kalla dem för ”skräckkabinettet”).

Ving har inte lärt sig läxan efter de senaste dagarnas turbulens i Turkiet. Tvärtom!

I dag fick jag ett mejlerbjudande om finfina rabatter till Kuba kommande vinter. Varför jag inte samtidigt fick lika finfina erbjudanden om resor till Gambia, dit Thomas Cook också flyger frekvent, är ett ännu obesvarat mysterium!?! Diktatur som diktatur liksom!

Uppenbarligen skiter svenska resenärer i vart semesterresan förläggs. Bara solen skiner, vinet flödar och resans pris är överkomligt. Detta kommer jag aldrig att begripa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar