19 juli 2016

Förskolan räddar liv och stora materiella värden!

En av mina allra bästa vänner har ett barnbarn som redan som fyraåring vet vart man ska ringa om allt går åt pipsvängen. Med vana fingrar visar den lilla tjejen vad som gäller om någon blir sjuk, om det börjar brinna eller om någon annan katastrof är i annalkande.

Med fingrarna pekar hon i tur och ordning på mun, näsa och sina ögon och säger: 1-1-2!

Det ursöta flickebarnet har också lärt sig sin adress, antal trappor och vilket hennes efternamn är.

Allt har hon lärt sig på dagis och jag blir så galet imponerad!

I all offentlig verksamhet tycks surdegarna vara fler än de positiva nyheterna och att en junior som knappt kan prata ändå vet vilka siffror som ska knappas in på en telefon är så himla bra!

Laholms Tidning var först att berätta om Olle Uddståhl, 5 år, som räddade sin farmors fritidshus från att brinna ned. Med ovanstående knep! Farmor och Olles syskon drabbades av panik när en papplåda råkat hamna på en påslagen spis för att därefter börja brinna.

Som en trygghetens väldiga klippa tar då 5-årige Olle initiativet och ser till att räddningstjänsten tillkallas och huset kan räddas!

Olle hyllas nu av räddningstjänsten och har, enligt Kvällsposten, fått en nalle som heter ”Flammis” i present. Nallen är Olles nya favvo!

Bra jobbat Olle och bra jobbat alla ni inom förskoleverksamheten som förbereder våra knattingar på vad som kan hända och hur man kan vara behjälplig om det hemskaste skulle hålla på att ske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar