17 juli 2016

Om Aregawi, OS och ett värmländskt åsiktsfyrverkeri!

Höjdhopparen Stefan Holm har genom åren visat sig kunna mer än att vara framgångsrik i höjdhopp. I populära tv-programmet ”På Spåret” har han visat finfina kunskaper. I dag kan vi lägga till en rad till på hans CV.

Han är en åsiktsmaskin som i jakten på uppmärksamhet är beredd att vända alla till buds stående kappor. Åt vilket håll som helst!

Turerna kring Abeba Aregawi har varit många. Det har inte bara handlat om pillerknaprande utan om det snabbordnade svenska medborgarskapet, oklarheter kring om hon alls bott/bor i Sverige och oklarheter kring vem som egentligen är hennes tränare.

Häromdagen sa Stefan Holm till TT att ”det luktar illa på så många sätt” när han kommenterade att det inte går att bevisa att Aregawi visste vad hon knaprade på när hon käkade meldonium.

I dag säger samme Holm, till samma TT, att det ”är väldigt synd om henne” när han kommenterar att Aregawi inte får någon biljett till Rio.

Kajsa Bergqvist och Miro Zalar står fast vid sina tidigare uttalanden om att Aregawi inte har i Rio att göra.

Vad Stefan Holm egentligen tycker är minst sagt oklart och varför han på tre dagar ändrar åsikt är en fråga vi inte får svar på. Det hade varit spännande om TT ställt denna fråga till det värmländska åsiktsmaskineriet.

Det är lätt att hålla med förbundskapten Karin Torneklint, som intervjuats av Radiosporten, om att det är upp till Aregawi att bevisa att hon vill fortsätta tävla för Sverige. Aregawi uppmanas gå en utbildning i förbundets regi om dopning samt vilja ha hjälp med att se till att människorna runtomkring henne är de rätta och kan stötta henne på rätt sätt eftersom det tycks ha varit si och så med den saken.

Ja, precis som det borde krävas intelligens av de som vill bli poliser i vårt land så borde det krävas en hel del klokskap av de som vill tävla i blågul dräkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar