28 juli 2016

Trump är ett av två dåliga alternativ!

”Nämen, fattar ni inte att jag skojade?”

Höstens amerikanska presidentval har på ena sidan en kvinna som mejlat lite hipp som happ och på andra sidan en skogsgalen tomte som påstår saker och sedan tar tillbaka dessa påståenden som varandes sarkastiska.

Av två mindre bra alternativ gäller det för de amerikanska medborgarna, de som orkar registrera sig inför presidentvalet, att rannsaka sina samveten och välja det minst dåliga alternativet.

Kanske är det dags för Donald Trump att ”komma ut” och berätta att många av de dumheter han hävt ur sig de senaste månaderna också bara varit ”på skoj!”

Så ofattbart blåsta de republikanska primärvalsväljarna måste ha varit och herrejösses vad de i dag borde ångra sina halleluja-utrop över partiets kandidat till Vita Huset!

Vi lär säkert bli varse i kommande debatter, och den kommande, och högst troligt superskitiga, valkampanjen, om Trump tänker stå för sina ”löften” om att bygga mur mot Mexico och att skicka hem folk med ursprung i andra länder. Om han har för avsikt att förpassa sin (blåsta?) fru Melania hem till Sevnica i nuvarande Slovenien blir en av frågorna som måste besvaras.

Riktigt orolig blev jag den 17 juli då Leif GW Persson i Expressen slog fast att Trump kommer att vinna det amerikanska presidentvalet. Den trulige kriminologiprofessorn förgyller min tillvaro med sina åsikter som ofta visar sig vara med sanningen överensstämmande.

Låt oss hoppas att Leif GW med denna krönika visar sig vara som vem som helst av oss; Med vissa brister!

Att Hillary ”Mail” Clinton skulle flytta in i Vita Huset, med ”The First Dude”, cigarrfetischisten, Bill vid sin sida, är naturligtvis inte heller det världen bäst skulle behöva. Men som sagt; Av två onda ting…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar