7 juli 2016

BAO's nya cd är också magisk!

”Jag minns en sprucken spegel, ett fönster står på glänt. Du vill att vi ska släcka men jag vill ha ljuset tänt.”

Jag krälar i stoftet för Benny Andersson (absolut inte när det handlar om hans åsikter kring Slussen i Stockholm men annars så) och Björn Ulvaeus, som komponerat musik respektive skrivit text till låten som besatt min hjärna i snart två dygn. Som jag har försökt att byta låt! Helt utan framgång!

Första spåret på nya CD’n från BAO (Benny Anderssons Orkester) heter ”En natt i Köpenhamn” och är så fullständigt briljant att jag saknar ord. Helen Sjöholm och Tommy Körberg sjunger och klockorna stannar (sista spåret på skivan heter f ö ”Ticka, ticka, väckarklocka”).

Just låten om Köpenhamn lär komma att ligga på Svensktoppen i ett år, så länge som programmet numera tillåter att en melodi belamrar topplistan.

Det finns en anledning till att ABBA, och alla de låtar de producerade, fortsätter att leva ett mer än evigt liv; Benny och Björn måste vara vår tids största låtmakare. Punkt!

Själv kämpar jag nu vidare med att få ut Köpenhamnslåten ur min hjärna men hyser ingen som helst förhoppning om att jag kommer att lyckas inom en snar framtid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar