5 juli 2016

Johnson och Farage smiter från ansvaret!

Strax efter Brexit-valet, men efter att ha hållit sig undan ett par dagar, meddelade Boris Johnson att han inte kandiderar till partiledarposten.

Hans förtrogne i kampen om ett EU-uttågande Storbritannien, Nigel Farage, meddelade häromdagen att han inte längre vill leda sitt parti UKIP.

De båda herrarna som bedrivit en intensiv valrörelse för att väljarna skulle rösta för ett utträde väljer alltså att kliva av i samma stund som det börjar ställas krav på dem att fullfölja allt det de lovat på gator, torg och vid dörrknackningar.

Ingen av dem är längre intresserad av att ta något som helst ansvar. Boris Johnson sa till och med att hysterin efter valet är regeringens fel. Att han själv skulle bära någon som helst skuld för denna hysteri föresvävar honom inte alls!

Att övertyga en majoritet av väljarkåren om något Johnson och Farage inte själva är beredda att reda ut måste vara så nära uppvigling det överhuvudtaget går att komma!

Det är lätt att i en obstruktivt oppositionell roll kräva saker. Att inte stå upp för samma åsikter efter seger borde vara kriminellt!

I dag kallar EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker både Johnson och Farage för ”opatriotiska” och det är mycket lätt att hålla med Juncker.

Samtidigt får allt det som hänt sedan den brittiska omröstningen mig att tänka på Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Vilket av dessa partier skulle klara av ett regeringsansvar, och omsätta sina bisarra politiska teorier i verklighet, i händelse av att de skulle vinna i ett svenskt val? Troligen skulle båda herrarna Sjöstedt och Åkesson raskt meddela sina avgångar då de inser att de egna ståndpunkterna egentligen är alldeles, alldeles, omöjliga att omsätta i praktiken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar