19 juli 2014

Turkisk buffé som leder till toaletten!

Med viss regelbundenhet, typ varje sommar, kan vi läsa om hotell i Turkiet som lyckas få sina gäster sjuka under det som ska vara de mest underbara av dagar.

I dag är det dags igen.

På ett hotell i Side har ett helt gäng av Fritidsresors gäster insjuknat på ett all-inclusive-hotell.

Matthias Bergendahl, informatör på ”blåskjorteföretaget” med ”dagarna man minns” som slogan, berättar, för DN, att omfattande provtagning nu sker på allt ifrån slush-maskiner via vattenledningar till självaste middagsbuffén. Ja, det kan tyckas vara initiativrika undersökningar men frågan är om inte hotellen i allmänhet borde ha ett bättre förebyggande arbete för att mota rännskitan i hamn innan den tillåts blomma ut i all sin vidriga prakt?

Nej, jag har inte varit i Turkiet och jag fattar inte varför svenska charterresenärer tycks hysa en sådan kärlek till landet. Är det bara ekonomin som tillåts styra när resmål ska väljas? Billigt är ju liksom inte alls, per automatik, att definiera som bra!

Men jag har kollegor som reser till Turkiet varje år och som påstår att det är fantastiskt så vem är jag att döma? Bara för någon vecka sedan kunde vi läsa i Expressen om det fantasibefriade paret som bott på samma hotell 22 gånger (http://tyckerierna.blogspot.se/2014/07/om-charterresenarer-utan-lust-att-upp.html) utan att ens reflektera över att omväxling kanske kan förnöja!

Nämen då så; Skit på er men kom inte och gnäll sedan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar