16 juli 2014

Ikea hycklar om barn!

Expressen skriver i dag en hjärtevärmande historia om hur Linda Thieles son Texas, 4 år och med Downs syndrom, togs emot med öppna armar, i lekrummet på Ikeas varuhus i Birsta.
Linda skrev ett tackbrev på Facebook och Ikea var snabba med att lägga ut detta på sin egen sida.

För dryga två år sedan nekades Filippa, med liknande utvecklingsproblem som Texas, tillträde till ett annat Ikea-varuhus lekavdelning med hänvisning till att varuhuset inte kunde garantera flickans säkerhet. Filippas mamma drev saken till domstol och fallet fick stor uppmärksamhet men tyvärr förlorade familjen mot möbeljätten. Filippas mamma hade krävt 20 000 kronor i skadestånd men det ansåg Ikea vara för dyrt och drev saken i domstol där de alltså fick rätt.

Jag bloggade om saken : http://tyckerierna.blogspot.se/2012/03/ikea-bollhav-och-kundforakt.html, innan domen till Ikeas fördel hade kommit.

Frågan jag i dag ställer mig är om Ikea ändrat ståndpunkt när det gäller hur barn ska bemötas eller om Birsta-fallet helt enkelt vållade lite positiv publicitet och därför är värd att berätta om på den egna Facebook-sidan?

Jag tror det sistnämnda!

Ikea, som med jämna mellanrum hamnar på nyhetsplats, ofta i inte alls speciellt positiva ordalag, suktar nog efter guldkornen och tar åt sig äran så snart sådana finns att tillgå.

Den som i dag förtjänar allas uppskattning, beröm och jubel är Hampus Lindkvist på Ikea i Birsta. Hampus är grabben som inte gör skillnad på barn och barn.

Oavsett vad hans arbetsgivare tycker om saken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar