11 juli 2014

Om charterresenärer utan lust att (upp-)leva!

I vad som verkar bli en serie berättar Expressens Malin Roos och Izabelle Nordfjell i dag från Turkiet, som påstås vara svenskarnas nya semesterparadis.

Vi får i dag möta Peter och Lillemor som berättar att de just besöker samma hotell som så många gånger förr. Närmare bestämt för tjugoandra gången!!!!

De berättar att de rusar upp vid 6-rycket på morgonen för att få just ”sina” solstolar, att de känner personalen och gillar att se hotellets shower. Frieriet skedde på hotellet och de fick ”chokladdoppade jordgubbar” i samband med friandet samt ”eget bord och blommor på rummet” under bröllopsresan.

Peter och Lillemor övertygar mig därmed att svenskar inte är intresserade av att ”leva!”
Jag har själv aldrig bott mer än två gånger på samma hotell! Å då har jag rest mycket, säkert mer än de flesta, i mina dagar!

Peter och Lillemor dricker säkert samma drinkar på hotellets bar. Varje kväll! De har säkert aldrig prövat mer än en ställning när de har sex. De bryr sig inte om politiska partiers program utan stoppar ned en röstsedel med samma beteckning som alltid i valkuvertet vid varje val. Varje fredag hemma är det tacos som gäller och att någonsin prova en ny maträtt är uteslutet!

De får rabatt från charterarrangören och vet nu, tänka sig att det tog 22 gånger, hur man snabbast tar sig från flygplatsen till solstolarna.

Så otroligt fantasilöst och vilken mäktig frånvaro av att vilja uppleva nytt, njuta av livet eller försöka lära sig mer om världen, kultur, språk, ja allt som sker i en värld bortom hemmet och hotellet i Turkiet!

Jag blir så jävla provocerad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar