25 juli 2014

Om Norge, terrorhysteri och främlingshat

Norsk polis och säkerhetstjänst gör det säkra före det osäkra och går ut och varnar, varnar igen och meddelar i dag att beredskapen ”aldrig har varit så hög.”

Bra eller dåligt? Jag är inte övertygad om det goda men samtidigt är det svårt att bortse från det fruktansvärda dådet i Oslo och på Utøya för några år sedan.

Samtidigt är hetsandet just nu som gjort för att framkalla en närmast oöverstiglig rädsla och ett främlingshat av sällan skådad kaliber!

Det visade sig igår då en norrman, Daniel Pettersen, vars mor är från Sydamerika och bidragit till att Daniel är mörkhårig, plockades av ett KLM-flyg i Oslo då en medpassagerare befarade att han, en 24-åring, stod i begrepp att avsluta alla passagerares liv. Eller plockades av? Ett helt gäng beväpnade poliser såg till att han togs ut från flyget, förhördes, granskades för att sedan ”frias” och fick kliva på flyget igen. Dock missade han sin anslutning i Amsterdam… Det är DN som berättar i Sverige och de citerar Verdens Gang!

Anmälaren, en kvinna, hade reagerat på att 24-åringen ”hade tatueringar över hela kroppen.”

Ja, det vet ju alla att har man tatueringar så är man ju svårt misstänkt för precis allt, eller?

Kanske borde den norska polisen ha tänkt till en extra gång innan de fullkomligt briserade i en terrorhysteri.

Senast det begav sig i Oslo med omnejd var det en blond grabb i 30-årsåldern som såg till att ända många människors liv, de allra flesta dessutom under en spirande ungdom.

Nu går nog alla norrmän på helspänn och tittar misstänksamt på grannar samt medpassagerare i bussar och på ”trikken.”

Kanske missar de alla, inklusive de som startat terrorhysterin, att se skogen för alla träd, dvs upptäcka och förhindra det som förhoppningsvis kommer att upptäckas och förhindras? 

Måhända hade det varit bättre om den norska polisen och säkerhetstjänsten hade behållit ”tipset” för sig själva och arbetat utifrån det på egen hand?

Bevare oss för fler terrordåd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar