6 juli 2014

Om Almedalen, journalistik och analyser.

Den politiska massflykten från Visby är under eftermiddagen total. Liksom den journalistiska.

Om vi bortser från sossarna vars ledare Löfven flydde fältet så snart han hållit sitt tal i Almedalen. Människan är uppenbarligen inte kapabel att umgås med kollegor och journalister under former som inte inkluderar ett totalregisserande av partistrateger.

Många är sammanfattningarna som journalister nu ska försöka sig på medan våra folkvalda hämtar andan under ett par dagar innan det är dags att ladda upp inför en spännande spurt inför valet i september.

När det gäller journalistiken så har den lämnat en hel del att önska och många är de naiva alster som har publicerats under veckan.

För att nämna något positivt i sörjan av mindre begåvade insatser så vill jag gärna berömma Lotta Bromé i P4 Extra. Hon har inte bangat för att med sin sensuella röst ställa skitjobbiga frågor till stammande politiker!

I Aftonbladet försöker sig Eva Franchell på att göra sin egen analys av spektaklet i Almedalen. Eva oroas av utarmade nyhetsredaktioner, hon staplade exempel på exempel och hon förfasades.

Till viss del helt rätt!

Men avslutningen på hennes drapa får mig att brista ut i gapskratt!

”Även nästa valrörelse måste mötas av oberoende och kritiskt granskande journalister.”

Skrivet av Eva Franchell, Aftonbladet, f d socialdemokratisk pressekreterare, som varken är kritiskt granskande, om det inte handlar om partier längre högerut från hennes vänstraste av horisonter, eller oberoende!
Gå och kamma dig Eva och försök leva upp till dina egna alster om någon ska finna dig trovärdig i framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar