19 juli 2014

Om Bildt, Croneman, kulturvänster och ett terrordåd!

Sakine Madon, fristående kolumnist i Expressen, annars politisk redaktör vid Norran, skriver i dag en tänkvärd kolumn på Expressens ledarsida.

Sakine ifrågasätter hur det kan komma sig att de som tillhör kategorin ”skön kulturman” gång efter annan klarar sig förbi kritik när de begår grova textliga övergrepp på tjejer.

I sanningens namn finns det så klart även kvinnliga kulturskribenter som får breda ut sig alltför mycket och ibland är det en kamp mellan könen om vem som får mest uppmärksamhet och utrymme, särskilt på tidningarnas kultursidor.

DN är nog rikets praktexempel när det gäller att bara den som är tillräckligt mycket vänster, helst inte mer höger än tillhörande vänsterfalangen i vänsterpartiet, tillåts uttrycka sig på kulturdelens ”ledarplats.”

I en gigantisk sur uppstötning frontalangriper i dag Johan Croneman Sveriges utrikesminister Carl Bildt. Det som var tänkt som en sedvanlig Cronemansk tv-krönika blev något helt annat i dag.

Visserligen skriver Croneman att Bildt ”har ju i och för sig aldrig någonsin haft fel” men sedan får vi ändå i en kräkfärdig trespaltare ändå ta del av hur fel det var av Bildt att så kategoriskt uttala sig om den fruktansvärda nedskjutningen av Malaysia Airlines-planet över Ukraina.

Det finns liksom ingen hejd på hur fel det var av Bildt att tycka saker så omedelbart efter att det ryskstödda terrordådet hade inträffat.

Varför vi ständigt måste läsa vänsterinsnöade texter som denna drapa på DN Kulturs "ledarplats" är fullständigt ofattbart!

För varje minut som går har vi ända sedan nedskjutningen fått bekräftat, på den ena punkten efter den andra, att Carl Bildt hela tiden haft rätt sedan missilen ändade 298 människors liv.

Precis som Croneman själv konstaterar har ju aldrig utrikesministern fel!

Är det inte dags för Johan Croneman att ta en lång, helst extremt lång, semester?

2 kommentarer:

 1. Folket i Donbass vill inte ha något att göra med kuppregimen i Kiev. Bildt, du, mfl hejar på ett blodigt krig där bomber och granater faller över civila. Hundratals har dött som en följd av Kievs ovilja att acceptera folkviljan.

  De enda som har kapacitet och motiv att skjuta ner flygplanet är juntan.

  Putin försvarar sitt land, inte USA som du och Bildt gör.

  Svenska folket kommer också, förr eller senare resa sig mot sina amerikanska herrar och deras kristallkroneborgarlakejer. Donbass visar vägen till fred och frihet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag var liten brukade min mormor hota/fråga mig: Är du helt rysk unge? Samma fråga är tillämplig på dig!
   Jag antar att du är en av de som kommenterat, i lika korkade ordalag, tidigare inlägg som jag gjort. Å som jag raderat!
   Framtiden lär visa vem som hela tiden haft rätt! Du eller jag, Bildt, USA och de flesta andra!

   Radera