1 juli 2014

Om SD, RFSL och exkluderande!

Jimmie Åkesson (SD) har haft sin stund i rampljuset, i Almedalen, denna kväll.

Nej, jag kan inte påstå att jag lyssnat särskilt aktivt på mannen som lockar löpande-band-arbetare från traditionella sossefabriker i parti och minut!

Jag delar inte särskilt många av ”Jimpas” åsikter!

Samtidigt läser jag i senaste numret av tidningen QX en intervju med RFSL:s ordförande Ulrika Westerlund.

Hon ska hålla i partiledardebatten vid den kommande Pride-festivalen.

Hon meddelar, ganska så stolt, att hon bjudit in sju av riksdagspartierna, Feministiskt Initiativ och Piratpartiet men att det inte är aktuellt att bjuda in SD.

RFSL förväntas, åtminstone i min värld, stå för ett inkluderande av de flesta människor här i världen. Med tanke på att SD rekryterar väljare från vänsterfästen är det en märklig inställning av RFSL att inte bjuda in partiet till debatt!

Märkliga åsikter ska bemötas i en debatt. Inte genom exkluderande! FI, som vill skrota försvaret och har så otroligt många ofinansierade förslag, förutom att de inte alls vet vilken politik de ska driva och troligen tycker att alla kvinnor ska kunna avla barn utan mäns inblandning, är ett exempel på ett parti som är lämpligt att bemöta i en debatt. Detsamma hade gällt SD!

Av denna anledning väljer jag själv att inte ta del av Pride i år. Heller!

Det är liksom hög tid för RFSL att inse att många av de som sitter och sippar rosévin på Mälarpaviljongen på intet sätt tillhör den vänster som Ulrika Westerlund tycks tro!

1 kommentar:

  1. Pride är inte för hela svenska folket och det vet nog många svenskar om. Det är nog mer klubben för inbördes beundran !

    SvaraRadera