31 januari 2015

Om Nordkorea, Kim Jong-Un och mytomani!

För länge sedan, på en av mitt livs första arbetsplatser, vi snackar om tiden före Internet, så fanns det en kvinnlig kollega som berättade om sin internationella karriär som simmerska. Hon tävlade, minsann, för det norska landslaget.

När det drog ihop sig till ett större simmästerskap var hon tvungen att få ledigt eftersom hon skulle simma om medaljerna. Alla, jag menar verkligen alla, på min arbetsplats satt som klistrade framför tv-apparaterna, lusläste resultatlistorna men kunde inte finna vår kollega bland deltagarna. Efter avslutade mästerskap återvände vår kollega till arbetet och berättade om hur hon olyckligtvis blivit sjuk men ändå var nöjd med ett par försökslopp som hon genomfört.

Tråkigt nog för henne hade videobandspelaren just sitt intåg på den svenska marknaden och tråkigt nog för henne hade en kollega spelat in de aktuella försöksloppen!

För mig blev hon mitt livs första bekräftade möte med en mytoman!

Mytomaner är otroligt skrämmande! De inte bara låter fantastiskt trovärdiga i allt de berättar utan de tror verkligen själva på allt som de själva påstår!

Nordkoreas ledare, Kim Jong-Un, har uttalat sig igen! Denna gång meddelar han att folket i hans land håller socialismen kärare än sina egna liv!

Som om hans folk har något val? Om de inte vill plikta med sina liv framför en exekutionspatrull eller ruttna bort i något gigantiskt fångläger gäller det att älska sin ledare och dennes socialism.

Dessutom har nog inte nordkoreanen i allmänhet någon vidare kunskap om att det finns något som heter demokrati och att man inte alltid behöver dela sin ledares åsikter i ett demokratiskt land.

Det finns alltför många mytomaner i världen! Kim Jong-Un är en av dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar