23 januari 2015

Om en rumänsk minister och svenska partivänner!

Rovana Plumb, socialminister i Rumänien, socialdemokrat, besökte på fredagen Stockholm.
Vid en presskonferens, efter mötet med svenska ministrarna Åsa Regnér (S) och Annika Strandhäll (S), sa hon, på fullaste allvar, att det inte förekommer diskriminering av romer i Rumänien!?!

Det är lätt att hålla med Fred Taikon, ordförande i É Romani Glinda, som i en kommentar till SvD säger att det är rumsrent att diskriminera i Rumänien och att minister Rovana inte är en politiker utan ”en minister som vill försvara sitt ämbete.”

Rovana Plumb meddelade vidare att hon inte hade tid att träffa några av de rumänska tiggarna på Stockholms gator eftersom det handlade om ett kort besök i den svenska huvudstaden.

Hon hade bara kunnat gå ett kvarter från Rosenbad, upp till Drottninggatan, så hade hon under det första kvarterets vandring mött fler än fem av sina landsmän!

Uppenbarligen är viljan hos den rumänska regeringen lika med noll! Möjligen beror det på okunskap. Kanske är de rumänska statsråden precis lika uselt utbildade som de rumäner som sedan flera år skakar pappersmugg i ett land långt borta? Kanske är hela det rumänska folket fortfarande tyngda efter decennierna med Ceauşescu?

Att ett EU-land representeras av ett statsråd som förnekar att romerna står utan skolgång, arbete, sjukvård och mat för dagen är oacceptabelt.

Hade hon representerat ett konservativt parti hade de svenska sosse-statsråden bullrat och levt om, var så säkra.

Nu var det en ”partivän” och Åsa Regnér (S), jämställdhetsminister, nöjde sig med att säga att hon inte ville ”recensera” vad den rumänske ministern sade under presskonferensen. 

Plumb var en skrämmande uppenbarelse med ögon av de allra mörkaste slag som sannerligen förstärkte hennes svartsyn när det gäller sina landsmän!

De svenska ministrarna verkade vara snudd på lika skrämmande i all sin flathet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar