23 januari 2015

Om Saudiarabien, kungar, hårfärg och en statsminister!

Saudiarabien har, som de flesta vet, haft skiftekungatronen.

Den hädanfarne Kung Abdullah, 90, har ersatts av den sjuklige Kung Salman, 79.
Kung Salman lär ha konkurrens i styrandet av den märkliga monarkin av sin utsedde kronprins, Muqrin, 69.

När jag tänker efter, och tittar på bilder på ”farbröderna”, är det lätt att konstatera att världens hårfärgsfabrikanter torde ha en jättemarknad i Riyadh med omnejd!

Kronsprins Muqrin har förvisso några små gråa strån i sin mustasch men i övrigt lyser såväl ögonbryn, skäggväxt och det ytterst lilla man ser av hårväxten, under ”palestinasjalen”, kolsvarta på kungahusets medlemmar!

En smula komiskt för att vara i ett av världens mest konservativa länder!

Undrar vem som färgar utväxten? Står de kungliga för sig själva inne i badrummen med de förmodade guldförgyllda kranarna och pysslar eller har de ”en liten människa” som krämar in de gråa stråna med viss regelbundenhet?

TT meddelar på fredagskvällen att både Stefan Löfven och vår egen Kung har framfört sina kondoleanser till det saudiarabiska folket. Så långt är det enligt anständighetens mall, oaktat att Saudiarabien fortsatt lämnar en hel del att önska när det kommer till jämlikhet t ex. Löfvens kondoleanser var dock ”uppriktiga”! Märkligt ordval av en person som säger sig vara för jämlikhet och mänskliga rättigheter!

Värre är det att vår egen Kung Carl Gustaf har för avsikt att personligen resa till Riyadh under lördagen för att framföra sina kondoleanser. Någon slags urskiljning borde väl ändå en Kung ha även om beröringspunkten är en annan Kung, eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar