16 januari 2015

Om dödshot, terror och förtryck mot yttrandefrihet!

Många är de som vill stoppa yttrandefriheten. Länder, politiker, fanatiker och rena dårar!

I världen råder en sällan skådad terrornoja och tacka för det! När vem som helst riskerar att få halsen avskuren av någon som inte anser att han/hon ska få tycka till om tillståndet på planeten så är nojan berättigad!

I Belgien, landet jag hyser hatkärlek till, tycks polisen ha förstått och insatsen mot en terrorcell i den östligt belägna staden Verviers är ett bevis på att den belgiska underrättelsetjänsten både har förstått uppdraget och har resurser att vidta åtgärder (om sedan de inblandade konstaplarna, på allmänbelgiskt manér, inte duschat under de senaste 10 dagarna, eller vägrar att prata annat än franska eller flamländska, har jag överseende med denna gång!).

Turkiets premiärminister Ahmet Davutoglu vandrade sida vid sida med världens ledare häromdagen när det manifesterades i Paris. Senare hade samme man mage att tycka annorlunda än de övriga vid manifestationen. Davutoglu tog plötsligt avstånd från satirtidningen Charlie Hebdos teckningar och fördömde dem!?! Varför i hela fridens namn reste han alls till Paris? Och tror han på fullaste allvar att hans utspel förstärker Turkiets möjlighet att inom de närmaste århundradena få chansen att bli EU-medlem???

I Saudiarabien är en bloggare illa ute. Efter de första 50 piskrappen, av de 1000 han dömts till förutom 10 års fängelse, för att han uttryckt sina åsikter, har landet beslutat att skjuta upp nästa pisktillställning. 
Hälsotillståndet för bloggaren som heter Raif Badawi sägs vara så uselt så att det fortsatta piskandet måste ta en paus. Som vi i omvärlden skulle tycka att Saudiarabien därmed visar medmänsklighet?

Vi som fortsätter att blogga om oegentligheter nära och långt borta riskerar att få halsarna avskurna. Eller få livet urpiskade ur våra kroppar! Problemet för våra ”motståndare” är att våra inlägg lever kvar tills Internet, eller dess efterföljare packar ihop för gott! Själva lär de skjutas ihjäl i huvudstäder eller avsides belägna platser. Om de inte helt enkelt representerar en stat. Då lär rättvisan, och yttrandefriheten, hinna upp dem förr eller senare eftersom förtryck aldrig kommer att bli en framgångssaga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar