29 januari 2015

Är Östermalmsbor skräpiga, bekväma eller bara lata?

DN citerar gratistidningen Mitti och berättar att anledningen till att Djurgårdsbrunnsvikens vatten är kraftigt förorenat och svårt drabbat av övergödning är att en fastighet på självaste Strandvägen pumpat ut bajs rakt ut i Nybroviken. Under 85 års tid!

Att Östermalmsbor troligen skriker när de gör ”tvåan”, p g a sin självpåtagna finhet, är ingen överraskning.

”Brottet” är preskriberat sedan länge och några åtgärder att stoppa utflödet av exkrementer från Strandvägsborna är inte att vänta förrän tidigast till hösten. Först måste nämligen ”NK-Expressen”, spårvägen, fiffas till!

I dagarna då det var dags för julgransplundring utmed ”Esplanaden” så kunde jag, under promenader i allén konstatera att det inte bara är avloppsvatten som behändigt spolas ut i Östersjön utan även andra föroreningar som förpestade tillvaron. De begagnade julgranarna stod som spön i backen utmed hela promenadvägen. Nej förresten, de låg slängda lite hipp som happ.

Kanske hade familjernas ”lilla människa” som mot slavlön tvättar och stryker, städar och byter blöjor, handlar, lagar mat och serverar champagne och snittar helt enkelt ledigt de där första veckorna i januari, vad vet jag?

Förorenandet av de fina kvarteren visste i alla fall inga gränser.

Och hur är det nu? Är äldre Östermalmska damer befriade från att plocka upp dyngan efter sina knähundar? Det verkar så!

"När farfar gjorde "tvåan" uppå Nybrovikens is" eller "Titta, vi skiter, titta, vi skiter, allting brunt, brunt, brunt" kan kanske bli nya textrader i en klassisk Povel Ramel-låt....

Eller så har jag bara fördomar.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar