5 januari 2015

Venezuelas president på tiggarstråt!

Venezuelas president, f.d. busschaffisen, Nicolás Maduro har påbörjat en jordenruntresa till ett antal länder som han hyser förtroende för, d.v.s. mestadels lika enväldigt styrda som landet han själv leder.

Anledningen är att han, som leder ett land där inflationen just nu ligger på i runda slängar 
70 %, bl a. vill förmå oljeproducerande länder att dra ned på producerandet av olja. Det handlar om att han vill försöka få tillstånd en prishöjning av världsmarknadspriset.

Maduro, som mer eller mindre skänkt bort stora delar av sin venezuelanska olja till Kuba (som tack för den hopplösa cancerbehandlingen av sin företrädare Hugo Chávez?), en olja som dessutom påstås hålla sämre kvalitet än andra länders olja, börjar kanske få kalla fötter!?!

Före avresan till första anhalten, ”broderlandet”, Kina sa Maduro (för vilken gång i ordningen?) att hans land lider av konsekvenserna av det ”ekonomiska krig” som startades av USA:s president Obama.

Samtidigt meddelar den venezuelanska oppositionen att landets problem, brist på dagligvaror som mjölk och majsolja och en skenande inflation inte faller tillbaka på några andra än Maduro och företrädaren Chávez.

Oppositionen vill inte Maduro tolerera. I dag har han, enligt CNN, erbjudit att sätta den fängslade oppositionsledaren Leopoldo López på ett flyg till USA om denne sedan stannar där och amerikanerna i retur skickar Oscar López Rivera, en nationalist från Puerto Rico som är dömd till 55 år i fängelse för terrorliknande verksamhet. 

Maduro kommer säkert att fortsätta att skylla sin egen oförmåga på andra än sina egna socialister och sig själv. Det ligger liksom i envåldshärskares och odemokraters natur att inte vilja inse att ansvaret ligger hos de som har makten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar