11 januari 2015

Wallström fortsätter kappvändandet!

I dag avslöjade DN att det hålls för troligt att vi blivit utsatta för ännu en kränkning av främmande makt. En kränkning som skedde bara dagar efter oktober-ståhejet i Stockholms skärgård.

Den hittills, för allmänheten, okända kränkningen ska också ha skett medelst u-båt och denna gång i stort sett inne i Stockholm. Bevis sägs finnas i form av foto.

Vår utrikesminister, Margot Wallström (S), meddelar att hon vill bli vassare i tonen mot Ryssland, men också mot USA. Detta samtidigt som Jan Björklund (FP) kommenterar den nya, påstådda, kränkningen i hårda ordalag om att det hela är ”mycket allvarligt”. Björklund pekar också ut Putins pojkar som ansvariga!

På eftermiddagen, vid Folk- och Försvars konferens i Sälen säger Wallström att hon vill skicka svensk militär till Irak för att utbilda folk där i kampen mot ISIS.

Att Wallström inte redan för lång tid sedan kommit fram till detta, hon har de facto varit utrikesminister i ett antal månader, är ännu ett bekräftande på att hon väntar med att konstatera något som helst förrän hon kontrollerat från vilket håll vindarna blåser. Hon valde ju själv att först erbjuda sina tjänster i en regering när hon insåg att möjligheten fanns att det skulle bli en regering där hon skulle kunna platsa!

Möjligen skulle vi i Sverige kunna förvänta oss mer, inte minst när det gäller framförhållning och vilja att ligga steget före, av de som sitter i vår regering.

Kanske vill Wallström försöka få till en bred blocköverskridande januariöverenskommelse om vad vi egentligen ska tycka om ISIS!?!

Hur många nya terrordåd måste ske, hur många u-båtskränkningar ska till och hur mycket mer information måste vår utrikesminister ha innan hon törs yppa åsikter som är solklara för de flesta i väljarkåren?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar