10 januari 2015

Polisen behöver mer resurser!

Skånska Dagbladet, ”Skånskan”, skriver på lördagen om att nyutexaminerade polisaspiranter sugna på att göra det de utbildats för, ge sig ut på fältet och bekämpa brottslighet, i stället tvingas sätta sig vid telefoner och ta emot anmälningar om just begångna brott! 

Enligt tidningen har två alldeles ”nybakade” polisaspiranter valt att lämna sitt nya yrke i samma ögonblick som de insåg att de skulle få arbetsuppgifter långt ifrån de den flera år långa utbildningen var menad att leda till!

Anledningen är att den sprillans nya riksomfattande Polismyndigheten lider av besparingskrav och, som så många gånger förr, då är det civilanställda som fockas.

Senast i somras talades det om vikten med civilanställda inom polisväsendet. Människor med specialkompetens inom t.ex. IT och personaladministration behövs så att de som är poliser faktiskt ges möjlighet att bekämpa brottsligheten och öka tryggheten för oss alla i riket!

Genom åren har yxan, vid flertalet tillfällen, fallit mot civilanställdas nackar när polisen ska spara.

Ger detta medborgarna ett tryggare samhälle? Nej knappast!

2015 har inte inletts på det tryggaste av sätt och många är hoten mot rättssamhället och yttrandefriheten.

Att ”spara” inom Polismyndigheten genom att minska antalet poliser på våra gator lär knappast vara framgångsreceptet i dagar som dessa!

Våra politiker måste inse att de resurser som avsätts för rättsväsendet knappast kan anses vara tillräckliga om det är så att arbetssugna polisaspiranter sätts på kontorsstolar för att lyfta telefonlurar och beklaga att den uppringande just blivit utsatt för kriminell verksamhet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar