27 februari 2015

Om Morgan Johansson och att ansvara för sina medborgare!

SR P6, Radio Sweden, rapporterar på fredagen att Sverige tänker fortsätta att verkställa utvisningar till Afghanistan.

Så sent som i förrgår kunde samma kanal berätta att Afghanistans migrationsminister, Seid Hossein Alami Balkhi, vädjat brevledes till omvärlden att tillfälligt stoppa alla utvisningar till hans land. Detta, förstås, p.g.a. säkerhetsläget i landet.

I dag säger vår egen migrationsminister Morgan Johansson (S) att ”alla länder har ansvar för sina medborgare.”

I går kunde gratistidningen Metro berätta om det ”krig” som brutit ut mellan tidningsförsäljare på Stockholms och Göteborgs gator. Anledningen är att s.k. EU-migranter fått en ny möjlighet till försörjning genom att två nya tidningar nu säljs via romska händer. Det handlar om tidningarna ”Folk till Folk” och ”Sofia”. Jag tror att de flesta som t.ex. åker t-bana i huvudstaden har mötts, ibland provocerande aggressivt, av säljarna av dessa tidningar. 
Samtidigt har försäljningen för de hemlösas tidningar ”Situation Stockholm” och Faktum” kraftigt minskat!

Hur var det nu han sa den svenska migrationsministern? ”Alla länder har ansvar för sina medborgare.” 
Är det inte dags för Morgan Johansson att leva upp till detta på flera sätt än att skicka folk i döden i Afghanistan, landet där SR Ekots briljante journalist Nils Horner mördades för snart ett år sedan?

Hittills har kraven om att ta ansvar för sina egna medborgare från den svenska regeringen mot sina rumänska kollegor lyst alltför mycket med sin frånvaro.

Om det nu dessutom har den inverkan att bostadslösa svenskar, en otroligt utsatt grupp, får det ändå sämre p.g.a. att människor från andra länder kränger tidningar på våra gator så anser i alla fall jag att Morgan Johansson har ett gediget arbete framför sig om han ska leva upp till att ansvara för sina egna medborgare!

I fallet med Afghanistan har han dessutom en inhuman inställning. Kanske han skulle ta en tripp till Kabul för att informera sig på plats, eventuellt på samma plats som Nils Horner mördades på? Det är ju säkert där enligt vår migrationsminister!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar