22 februari 2015

Om Eurovision och svensk dubbel-etno!

Om en vecka har vi hört alla de bidrag som kämpar om en plats vid Eurovision i Wien om tre månader.

Hittills har det svenska folket lyckats med konststycket att skicka fem bidrag till final som alla kämpar om samma utsmetat trista väljarröster.

Det sjätte är ”so far” min absoluta favorit och Måns måste nog komma med en riktig rackarrysare till mello-låt i nästa veckas sista delfinal om han ska ha någon chans att äntligen få representera Sverige i Europa och för den delen Australien som ju får medverka i år med anledning av tävlingens 60-årskalas och det faktum att folket ”down under” är besatta i denna märkliga tillställning!

Född i colombianska Cali, adopterad som spädbarn av en samisk familj, numera renskötare och jojkar fram sitt bidrag, kan det bli mer etno än så? På frågan om vad han skulle välja, om han tvingades, mellan renar och en schlagerkarriär svarade Jon Henrik Fjällgren solklart ”renar!”

Jag blev kär!

Frågan är om vårt besynnerliga land där det främmande tycks vara snart nog allt som existerar, och dämed värt att hata, är redo för att skicka en representant för två ursprungsbefolkningar till final i Eurovision? Jag hoppas verkligen det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar