18 februari 2015

Om sossar i Norden och oförmåga!

Läser på onsdagseftermiddagen ett TT-telegram som berättar att tunnelbygget mellan danska Rødby och tyska Puttgarden förväntas bli avsevärt mycket dyrare än projekterat.

Tunneln, som skulle förkorta alla nordbors resa söderut avsevärt (tänk köerna i hamnarna en högsommardag eller kring juletid), lär öka då entreprenörerna begär mer i sina anbud än förväntat.

Bekymmersamt, javisst! 

Komiskt blir det först när man tar del av ett uttalande av den danske transportministern, Magnus Heunicke (S), och får veta att en möjlig lösning på problemet är att senarelägga bygget!?!

Någon som minns det nyliga stoppet av bygget av Förbifart Stockholm? Det skulle utredas, undersökas och bedömas enligt (sosse-)konstens alla regler.

Det tycks som om socialdemokrater i nordeuropeiska länder har en fäbless för att skjuta upp saker och ting och samtidigt tro att allt, på lite sikt, blir billigare. Om jag inte köper den nödvändiga frukostyoghurten i dag så får jag visserligen svälta i morgon bitti men kanske, kanske, att den blivit billigare till i morgonkväll liksom!

Att satsa på kommande generationer tycks sossar oförmögna till. Frågan är om de är beslutsfähiga i några frågor alls som inte har med högre skattetryck, stoppa, hindra eller förbjuda att göra?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar