20 februari 2015

Om Caracas borgmästare och pervers socialism!

I Venezuelas huvudstad, Caracas, har borgmästaren gripits av polisstyrkor.

Antonio Ledezma greps på uppdrag från landets despot-president, tillika socialisten, Nicolás Maduro.

Maduro säger att gripandet skedde för att Ledezma måste ställas till svars ”för alla brott mot landets fred och säkerhet.”

Gripandet sker ganska precis ett år efter stora oroligheter i Venezuela, då oppositionen krävde att Maduro skulle lämna sitt misslyckade styre! Oroligheter som krävde mer än 40 dödsoffer.

Maduro fortsätter därmed att anklaga allt och alla som tycker annorlunda än han själv för samhällsomstörtande verksamhet, kriminalitet och de flesta, som han anser, andra olagligheter.

Borgmästare Ledezma säger själv i en kommentar till BBC att det är den utbredda korruptionen inom statsledningen som fört Venezuela till ruinens brant. Han tillade att han behandlades som en hund av de maskerade poliser som stormade hans kontor i huvudstaden.

Inflationen rusar, oljepriset, som Venezuela är svårt beroende av, faller, varorna lyser med sin frånvaro i de venezuelanska butikerna och allt president Maduro tycks göra är att skylla allt på alla andra än sig själv och sitt kabinett!

Hur länge till ska han lyckas med konststycket att, förtryckande, klamra sig och sin perversa socialism kvar vid makten? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar