22 februari 2015

Om Mona Sahlin, fördomsfullhet och förakt!

I en intervju med Expressen berättar Mona Sahlin (S) att hon ibland, mellan andra viktigare uppdrag, hjälper till med att städa hotellrum! Hennes dotter driver hotell i Hultsfred.

Mona berättar om ett tillfälle då hon knackar på en rumsdörr och möts av en man som Mona tror sig tänka: ”Herregud, har det gått så illa för henne?”

Mona blottlägger därmed sina egna grova fördomar, kanske symptomatiska med andra sossar i maktens korridorer? Har man väl nått upp till ”creme de la creme” är det måhända inte förvånande att man lägger åsikter i en annan människas hjärna!?!

Själv tycker jag oftast att rumsstäderskor, vare sig de heter Mona, Catalina, Sirpa eller något annat är värda all respekt!

Jag brukar inte besöka samma hotell mer än någon enstaka gång men när semestrarna ska väljas har jag vid ett par tillfällen bokat samma hotell och framfört önskemål om ett visst våningsplan eftersom jag vet att städerskan där gör allt som står i hennes makt för att jag ska trivas under min vistelse. Hon får rejält med dricks för sitt arbete och för de fantastiska kreationer som hon fixat till av de fräscha och väldoftande frottéhanddukar som möter mig när jag återvänder ”hem” efter en dag i solen!

Mona rackar, en smula omedvetet kanske men ändå, ned på en yrkeskår som hon själv lär ha varit svårt beroende av under mången hotellnatt i en stad eller land långt borta.

Hon säger också i intervjun med Expressen att hon bävar för att Sverige får sin första kvinnliga statsminister genom en borgerlig valvinst!

Hade hon spelat sina kort bättre kanske det hade varit hon själv som blivit Sveriges första kvinnliga statsminister!?! Nu blir det inte så och tack och lov för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar