18 februari 2015

A380 "nödlandar" på Arlanda!

Mig veterligt har Arlanda bara en gång tidigare haft jätteflygplanet Airbus 380 på besök. Det var för en fyra, fem år sedan då Lufthansa flög runt och visade upp planet för kreti och pleti. Då utan passagerare.

I dag var det dags igen, denna gång fullastad med resenärer på väg från Dubai till New York.

Emirates flight EK203 gjorde en ”nödlandning” på Arlanda med anledning av ett sjukdomsfall ombord. Enligt uppgift en tämligen ”hård” landning p g a brådskan och ett plan fullastat inför Atlantflygningen.

Det visar sig att det var ett litet barn, i 2-3-årsåldern, som insjuknat ombord och som i ilfart fördes till sjukhus. Tyvärr gick barnets liv inte att rädda.

Mina tankar går, först och främst, till barnets föräldrar! Vilken fasa att förlora ett barn under en lång flygresa, oavsett om resan ledde bort eller hem! Ja, det är naturligtvis alltid fasansfullt att förlora en närstående men uppe på sisådär 12 000 meters höjd måste det vara oerhört traumatiskt!

Dock är jag imponerad över Emirates Kapten på det aktuella flygplanet som valde att gå ner i Stockholm för att om möjligt rädda livet på ett litet, litet barn. Det hedrar honom (Ja, jag tror att det är en ”han”! Har svårt att tro att kvinnor får ”ratta” ett arabiskt flygbolags maskiner, men vet inte säkert!)

Säkert är rutten en av bolagets viktigaste och säkert är de ekonomiska aspekterna många i samband med att ett beslut om ”nödlandning” ska fattas.

Att Arlanda ännu inte har mer än funderat på att investera i möjligheterna att på reguljär basis kunna ta emot A380, flygplanet i dag fick parkera ute på ”plattan” långt från terminalerna, är en helt annan, och ganska så bedrövlig, historia!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar