26 februari 2015

Pascalidou nära Marcus Birro-syndrom!

Jag tycker sannerligen inte ofta likadant som de som ofta sitter i morgonsoffor, skriver krönikor i tidningar eller rent av är programledare i olika radio- och tv-program. Hatar gör jag dock inte. Och skulle det någon gång ha hänt så inte var det anonymt!

Däremot tycker jag att debatter är kul och deltar gärna i sådana genom att tycka ”annorlunda”

Det är naturligtvis under all kritik om en ”kändis” överväger att lämna strålkastarljuset för att han/hon möts av hat i den högre skolan!

Alexandra Pascalidou twittrade i morse att dagen i dag var den sista med henne som programledare i SR-programmet ”Ring P1.”

Anledningen sades vara att hon utsatts för så otroligt mycket hat att ingen annan utväg än att träda tillbaka stod att finna.

Beskedet fick DN Kultur:s Malin Ullgren att genast greppa tangentbordet och skrika ut att ”Nu är hatstyret här.” Pascalidous besked kändes som ”en strypsnara runt halsen” påstod Ullgren.

En försvårande detalj är att Ullgren/DN under eftermiddagen uppdaterade artikeln efter att det står klart att Pascalidou kanske inte alls tänker sluta!?!

Nu heter det att svensk-grekinnan ska ta en tids timeout för att eventuellt återkomma!

Förvirrande? Ja, sannerligen!

Det är fullständigt oacceptabelt att ”pöbeln” anonymt ska få fortsätta hata, något som diskuterades ivrigt i sociala medier, och helt vanlig media, häromveckan då sajten Flashback ifrågasattes.

Just nu är dock frågorna kring Pascalidous utspel flera än svaren!

Var det en bomb som Alexandra briserade via Twitter i morse? Var hennes arbetsgivare helt omedvetna om hennes situation? Har samma arbetsgivare tagit sitt arbetsmiljöansvar?

Tyvärr tvingas jag konstatera att för mig framstår hela utspelet från begåvade Pascalidou som en släng av Marcus Birro-syndrom! ”Oj, nu har jag inte låtit det talas om mig på länge. Nu är det hög tid att jag påstår något drastiskt eller tar till brösttoner”, liksom!

Vem som helst kan bli utarbetad. Vem som helst blir ofantligt trött på alla (j-la) nättroll som sprider så mycket dynga från anonymitetens skugga. Men vem som helst kan också ta semester ett tag för att samla krafter till att orka tycka annorlunda och återuppta sina tappra försök att bekämpa allt det de tycker är oacceptabelt!

Hade Alexandra i morse twittrat att hon tänkte ta ledigt ett tag för att vila upp sig från allt bedrövligt skit som folk tyckt så hade jag mycket väl begripit det.
Nu twittrade hon att det i dag var sista dagen på jobbet men senare under dagen antyddes det att det nog inte var så allvarligt menat!

Det är som att gå in och pissa på chefens skrivbord efter morgonfikat för att till eftermiddagsfikat be om ursäkt och vädja om en fortsatt anställning. Det funkar inte på någon arbetsplats tror jag!

Att vilja vara en framstående journalist, att vilja stå i strålkastarljuset och att vilja påverka kräver sin man/kvinna. I dag sjönk min aktning för en människa som jag beundrat men alls inte delat alla uppfattningar med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar