29 juni 2016

Om sjuksköterskan med fler fel än rätt!

Läser om sjuksköterskan som begick 22 fel på 28 dagar, något Expressen/Kvällsposten berättar om på onsdagseftermiddagen.

Fel dos medicin till patienter, brister i omvårdnad och en dokumentation som lämnade minst sagt en hel del att önska är sådant som vi får ta oss till del.

Lunds kommun, hennes arbetsgivare, anmälde henne och det visar sig nu att redan tidigare arbetsgivare haft synpunkter på hennes beteende då hon bl.a. utfört arbetsuppgifter som hon inte behärskade fullt ut.

Sjuksköterskan skyller sina misstag på stress.

Själv blir jag alldeles svettigt stressad av att hon kunnat få fortsätta sin verksamhet så länge, så ofta och så inkompetent under så lång tid.

Än värre blir det när jag läser att IVO, Inspektionen för vård och omsorg, beslutat ge sjuksköterskan ”en prövotid” på tre år innan det slutgiltiga beslutet tas om hennes berättigande som sjuksköterska!

Här har vi alltså ”Sister Ratched” i full blom, feldoserande mediciner, struntande i omvårdnad och utförandes arbetsuppgifter hon inte fullt ut behärskar och hon får möjlighet att praktisera dessa sina teoretiska och praktiska ofullkomligheter under tre år?

Vem, jag frågar vem, vill möta henne när livet håller på att krackelera och önskan om några år till med hälsan i behåll står mycket högt på agendan?

Det ska fan vara sjuk när man söker hjälp av vården!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar