3 juni 2016

Om postanställdas missnöje och pulver i ledningen!

Vid postterminalen i norska Stokke rann det på torsdagskvällen ut ett vitt pulver ur ett kuvert. 44 personer som befann sig i byggnaden fick söka vård då de drabbades av klåda och sveda både här och där.

Under fredagen konstaterades att det handlade om vanligt mjöl. Företagshälsovården vid det norska postväsendet lär därför ha att utreda om personalen i Stokke lider av en hittills okänd variant av glutenallergi!

I Årsta, i södra Stockholm, inträffade en liknande incident och postterminalen därstädes utrymdes i raskt takt. Ännu när dessa rader skrivs finns inget besked om vad försändelsen i Årsta egentligen bestod av!

Dock kan jag konstatera att just mina postförsändelser sorteras vid och distribueras från terminalen i Årsta.

Jag har under de senaste åren vid flera tillfällen uttryckt mitt missnöje över Postnords ledning som inte förstår sitt uppdrag, och som fortsätter med omorganisationer för femtielfte året på raken, och jag kan flera dagar varje vecka konstatera, efter dubbelkoll med grannar, att ingen postutdelning skett.

Kanske är de båda pulverförpackningarna ett uttryck för att personalen vid de båda postansvariga företagen helt enkelt tröttnat på usla anställningsförhållanden under en inkompetent ledning?

I så fall är det begåvat att ta till det gamla mjältbrandstricket!

I dag hade jag förväntat mig ett par försändelser i min brevlåda vid hemkomst. Inte innehållande något slags pulver utan mer intressanta grejor. Återstår att se om dessa brev delas ut på måndag eller om de helt enkelt förkommit i pulverröran på terminalen.

En gång i tiden sades det att ”ett brev betyder så mycket.” År 2016 får vi vara glada om det alls kommer några brev! 

Bristen på intressanta fynd i brevlådan kan visserligen bero på det digitala samhället men uppenbarligen också på fullt förståliga missnöjesyttringar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar