8 juni 2016

Marabous ägare drabbade av chokladchock!

M&M’s, de dragerade godisarna som tillverkas av koncernen Mars, förbjuds att säljas i Sverige, berättar Dagens Media.

Anledningen är att Marabou's ägare, amerikanska Kraft/Mondelez, stämt företaget bakom Mars, och vunnit i både Tingsrätt och Svea Hovrätt, för det de kallar ett varumärkesintrång.

De ”svenska”, inte alls så jäkla svenska längre, M-kulorna lanserades 1957. M&M’s originaldragé, motsvarande Non-stop, började säljas 1941. ”Svenska” Non-stop kom 1947.

Problemet, icke alls att förakta, för Kraft/Mondelez/Marabou (och vad de mera säljer snask under för varumärken) är att M&M's chokladkulor med en jordnöt i började säljas tre år innan Marabou fick för sig att börja sälja samma produkt men bara med ett M!

I min värld är det därför det omvända förhållandet som borde gälla! Bort med det som en gång kallades svenskt!

Jag hoppas att Mars orkar driva saken vidare till Högsta Domstolen och att de där sopar hem den seger som borde ha varit alldeles självklar även i tidigare instanser!

Mars borde dessutom stämma tillbaka för Marabous's Japp!

Om man drar Kraft/Mondelez besynnerliga kamp vidare så har vi att förvänta att kebab förbjuds och ersätts av pitepalt, kaffe förbjuds och ersätts med mjöd och alla språk utom svenska förbjuds rakt av! Hur ledningen för koncernen då ska klara av att kommunicera med sina undersåtar på fabriken i Upplands Väsby är ytterst oklart! Men å andra sidan tycks samma ledning ha en oerhörd otur när de tänker!

Dessutom borde Kraft/Mondelez förbjudas att sälja svenska chokladprodukter under namnet Marabou! Som stämningsbenägna ägare borde de veta bättre än att påstå att något ursprungligen svenskt krängs under ett namn som tillhör en icke-blågul storkoncern!

Möjligtvis har juristerna inom Kraft/Mondelez drabbats av galopperande diabetes efter att ha sockerchockats i godisfabriken? Någon annan förklaring till deras sjuka varumärkesivran kan jag i alla fall inte finna!

Så ända in i glödheta chokladgrytan urbota dumt Kraft/Mondelez!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar