25 juni 2016

I sommartid dränks vi i förnumstiga råd!

Det slår aldrig fel; Dagarna före midsommar fylls media av uppmaningar om att vi inte ska titta för djupt i nubbeglasen. Sedan är det dags för förnumstiga råd som avhandlar hur vi bäst ska tillbringa lediga semesterveckor.

I år hann inte ens midsommaren passera eftersom TT på midsommardagen publicerar artikeln ”Så vilar du smart under semestern.”

TT har intervjuat professor Hugo Westerlund, utan att berätta vad han är professor i, som har ställt upp en fempunktsplan över hur vi bör tillbringa semestern. En googling ger vid handen att han arbetar vid ”Stressforskningsinstitutet” (herregud, behöver vi ett sådant?) och att han givit liknande råd under ett stort antal år.

Vi ska ”sätta gränser, ”fånga dagen", fundera på alkoholintaget, skita i att vara uppkopplade och bryta av ”vardagen.”

Själv blir jag stressad bara av att läsa artikeln!

Jag har inga särskilda planer inför sommarsemestern och jag kommer förvisso att ta dagen som den kommer men anser att det börjar bli lite ”för mycket” med allt skrivande på näsan.

Är vi så terapeutiskt beroende så att vi tarvar råd i varje vardaglig situation eller när det gäller det som kallas livet? Ja kanske det, i alla fall om vi ska tro allt vi uppmanas att göra och inte göra. Uppenbarligen är vi en flock rådlösa höns som riskerar att springa vind för våg om ingen talar om för oss hur vi ska bete oss!

Jag tänker semestra helt och hållet vind för våg, ibland under planerade former men för det mesta helt ostrukturerat. Med huvudet högt hållet kommer jag att skita högaktningsfullt i att det finns de som vill styra upp min tillvaro så till den (o)milda grad så att semestern skulle kunna rendera i magkatarr!

Hädanefter ska jag försöka låta bli att fastna i tidningsartiklar som förväntar sig styra min tillvaro men som bara får mig att vilja bli än mer obstruerande än vad jag redan är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar