11 juni 2016

Adella från Syrien valde vägen som många svenska ungdomar ratar!

I min fortsatta fingranskning av ”min” kvällstidning Expressen så blev jag i dag, åtminstone initialt, lycklig över en finfin och positiv nyhet.

Jag läser om 16-åriga Adella Kouki, som kom till Sverige från Syrien för två år sedan, som nu gått ut årskurs nio med toppbetyg, 322,5 meritpoäng av 340 möjliga!

Det är otroligt kul och rörande att ta del av intervjun med henne!

Adella, som pluggat vid Pershagenskolan i Södertälje, berättar att hon gav sig sjutton på att nå så högt det gick, att hon gav sig sjutton på att lära sig svenska så fort som möjligt och att hennes dröm är att bli läkare då hon inser att det inom vårdyrkena kommer att behövas mängder med nya rekryter framöver.

För sin totala framgång har utbildningsnämnden i Södertälje tilldelat Adella, och fem andra niondeklassare, stipendier och att påstå att det är välförtjänt är så klart ett understatement!

Jag tänker att en stor del av den rasism som florerar i vårt samhälle har sin bas bland ungdomar som inte ids plugga utan satsar all sin kraft på att ”hata” de som begriper att en framgångssaga har allmänbildning som ursprungskälla!

Därför är nyheten som Expressen berättar alldeles utmärkt om inte det varit så att annan media berättat samma story tidigare!

Det hade varit ytterst klädsamt om Expressen i en endaste mening hade lagt till ”som SVT Nyheter och Länstidningen tidigare berättat.”

En positiv nyhet är alltid positiv men inte alltid en nyhet!

F ö hamnar den som klickar på ”Expressen rättar” på tidningens hemsida även i dag på en sida som berättar om rättelser under vecka 10, år 2013…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar