17 juni 2016

På Findus är räkor och skinka "same shit, different names!"

Att Findus lägger ned produktionen i skånska Bjuv har jag tidigare ondgjort mig över i min blogg.

Läser på Wikipedia att det var 1903 som Karl-Axel Thulin grundade ”Skånska Frukt-vin- & Likörfabriken” i Bjuv, att Marabou senare köpte företaget och att det fick namnet Findus.

Numera är Marabou och Findus delar av internationella företag som producerar saker som innehåller skit som palmolja och som profiterar på människors olust att veta vad de stoppar i munnen.

I dag meddelar Findus att de återkallar sina egna ”Skinkcrêpes” då dessa i stället kan bestå av räkor!

I min bekantskapskrets finns några personer som är svåra skaldjursallergiker. Om någon av dessa skulle sätta gaffeln i en ”skinkcrêpe” som i verkligheten innehåller räkor så kan det innebära fara för livet!

Att i ett pressmeddelande berätta, som Findus gör, att oj, hoppsan, nu blev det trassligt vid löpande bandet å förlåt är helt enkelt inte okej!

Kvalitetskontrollen hos Findus, som väljer att sätta skånska bönder på bar backe, tycks alltmer vara en chimär. Allt i en oansvarig lystnad över att sopa hem bästa möjliga profit. 

Oavsett om detta kostar människor hälsan. Eller livet!

Allt oftare kallar våra livsmedelsproducenter tillbaka varor. Det kan handla om bakteriesmittor typ listeria, att varor som inte ska innehålla jordnötter ändå gör det etc.

Att detta gång på gång kan tillåtas ske är oacceptabelt!

Jag påstår att de allra flesta, normalbegåvade, människor kan se skillnad på en räka och en skinka och att vi dessutom kan välja rätt förpackning till roboten som ska paketera varorna. 

Uppenbarligen fungerar det inte så hos Findus!

Det blir allt svårare att som konsument välja vilken producent vi ska välja produkter ifrån.

Det finns en solklar förklaring till att närodlat, och ursprungsspårbart, blir allt mer efterfrågat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar