12 juni 2016

Terrorn i Orlando sätter presidentvalet i fokus!

Från och med i dag kommer den amerikanska presidentvalskampanjen inte att vara sig lik längre!

Nattens händelser i Orlando är ohyggligt fruktansvärda och tankarna som ostrukturerat går runt i mitt huvud är många, alltför många!

Oavsett om gärningsmannen Omar Mateen ”bara” hyste ett gigantiskt hat mot homosexuella i allmänhet och agerade på egen hand eller om han utförde ett beställningsverk från Daesh så blir det inte lättare att begripa varför han iscensatte den värsta masskjutningen i USA’s historia.

Att Omar aldrig kan ha varit älskad av någon, inte ens profeten, står nog i alla fall ganska klart. Kärlek har aldrig varit ett ord i hans ordförråd!

Republikanernas Donald Trump lär ha fått en hel flod av vatten på sin kvarn och det är väl inte helt otroligt att han kommer att försöka dra nytta av det skedda i sin bisarra svada som vid valvinst riskerar att förvandla världen till en mer än osäker planet!

Hillary Clinton talar i de första kommentarerna om sedvanliga böner och tankar för de som drabbats medan hennes kombattant under primärvalen, Vermonts senator, Bernie Sanders snabbt sammanfattade klokheter som att han, redan för 25 år sedan, var helt på det klara med att försäljning av automatvapen till den amerikanska allmänheten genast måste förbjudas. Till NBC ”Meet the press” fortsatte han att ”vi måste göra allt vi kan (…) för att vapen inte hamnar i händerna på folk som inte ska ha dem (…) så kampen fortsätter.”

Jag hoppas att Hillary och Bernie snabbt formerar sig som ett potentiellt president- och vicepresidentpar och att de samlar alla sina gemensamma krafter för att övertyga de amerikanska väljarna om att vad landet absolut inte behöver är en president som heter Trump!

Trumps utspel med rasistiska undertoner och hot om murbygganden måste bemötas med kraft och möjligtvis är Clinton-Sanders den enda formation som skulle ha chansen att lyckas.

Mina tankar går, naturligtvis, till offren och deras familjer men också till de amerikanska väljarna som i november har att välja väg för deras egen och landets framtid.

Oavsett religiös tillhörighet och vilka gudar människor tillber eller om de är ateister så är min förhoppning att kärlek och mångfald ska få vara ledord i varje demokrati på vår jord. I dag är det svårt att tro att detta kan bli verklighet framöver och det är minst sagt skrämmande!

God Bless America!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar