8 juni 2016

Strejkhotande SAS-piloter borde fara och flyga!

Att vara anställd vid ett flygbolag är att tro sig vara förmer än andra och att tro sig kunna ställa större krav på lön, arbetstider och anställningstrygghet än vad andra vanliga dödliga kan göra.

På annat sätt går det inte att tolka att SAS till kommande helg riskerar att drabbas av strejk.

Wilhelm Tersmeden, vice ordförande för SAS-sektionen vid Svensk Pilotförening, oroas och säger ”nyanställda piloter tjänar inte lika mycket som äldre piloter”, till SR Ekot.

På vilket jobb tjänar en rookie lika mycket som en erfaren medarbetare?

För ett par år sedan när de kabinanställda strejkskramlade citerade jag en bekant som, helt riktigt, konstaterade när jag beklagade strejkhotet den gången:

”Jag tycker att du är lite orättvis. 33600 kronor i månaden, 27,5 timmars veckoarbetstid och minst 12 dagar ledigt per månad är ju djäkligt taskiga villkor för en servitör/servitris.”

Kom igen nu Svensk Pilotförening:

Redovisa vad en styrman tjänar, hur många timmar han/hon jobbar i månaden, hur många fridagarna är och alla andra förmåner som de kan ta del av!

Så länge jag inte vet säkert hur det förhåller sig så har jag otroligt svårt att tro att just era medlemmars anställningsförhållanden är så praktfullt usla så att det kan motivera strejkhot!

Jag tänker att sjuksköterskan som tar emot en av era medlemmar när vård erfordras har otroligt svårt att begripa skillnaden i ersättning och fridagar när det kommer till att ta ansvar för andra människors väl och ve!

Det ska nog fan vara flygbolagsdirektör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar