2 juni 2016

Aftonbladet gör gamla nyheter till nya och goda!

Aftonbladet har numera, glädjande nog, nyheter som de publicerar som ”goda nyheter”. I vår eländiga värld är det kul att kunna ta del av sådant som är bra, särskilt när det sker i t ex en förort som de flesta människor anser är platsen som Gud glömde. Hålan som är hopplöst förlorad. Ghettot där ingenting av godo någonsin kommer att ske.

De ”goda nyheter” som Aftonbladet publicerar är därför en genialisk publicistisk idé! Synd bara att ”nyheterna” ibland inte är just nyheter!

I dag skriver Aftonbladet om superläraren vars klass är bäst i landet på matematik. Mina ögon dras genast nyfiket till artikeln då jag inser att det handlar om elever i Stockholmsförorten Fittja som högpresterar p g a lärarnas udda pedagogik. Heja magister Joel och fröken Amina! Vilket fantastiskt jobb ni gör. Ni är sannerligen värda all uppmärksamhet för arbetet ni bedriver.

Jag blir mer nyfiken och bestämmer mig för att googla runt en stund och söker på ”matte, fittja, nyheter, bäst” och finner att Fittjaskolan de senaste åren varit bäst i matte gång efter annan.

För mer än ett år sedan, i maj 2015, berättade gratistidningen Mitti om matteframgångarna för skolan i mattetävlingen Pangea och i mars i år hängde den konkurrerande gratistidningen Södra Sidan på och rapporterade om i stort sett samma sak.

Jag är djupt imponerad av framgångarna och hoppas att rikets lärarkår i övrigt kan lära av räknegeniernas framgångar i Fittja, förorten som ingen tycks tro på i övrigt i någon större utsträckning!

Jag trodde dock att god publicistisk sed innebar att man i samband med publicering hänvisar till annan media om dessa varit först med att rapportera men uppenbarligen är detta ingen devis som fungerar på Aftonbladets redaktion.

Det ”goda” i Aftonbladets fall faller därför, helt i onödan, platt till marken! Synd på så rara ärtor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar