18 maj 2016

Tommy Körberg önskar särbehandling!

Tommy Körberg är upprörd för att han inte fick visum till USA utan hänvisades, enligt amerikanska regler, att söka ett särskilt inresetillstånd.

Anledningen är en numera gammal förseelse i Sverige involverande kokainhantering.

Alla som någon gång besökt USA vet att frågan ställs, tidigare i blanketter och numera i det s.k. ESTA-systemet, om ens egna kriminella belastning.

Körberg säger till Expressen: ”Jag är så trött på det där landet.”

Själv är jag mest trött på att det fortsatt finns människor som förväntar sig specialbehandling med silkesvantar bara för att de är ”kändisar”.

När Tommys kompis Benny Andersson inte fick gehör för sina protester mot ombyggnationen av Slussen i huvudstaden så bad han om att få plockas ned från väggen på Arlanda där han välkomnade besökare till vår vackra huvudstad.

Att USA har regler som säger att en dömd person måste ha ett särskilt tillstånd för att beviljas inresa, och att detta tillstånd tar flera månader att få, är knappast något någon kan ha en synpunkt på oavsett om brottet sedan länge är sonat i Sverige.

Det måste vara upp till varje enskild resenär, eller dennes manager om man nu är ”kändis”, att själv ta reda på vilka regler som gäller för att bli beviljad inresa i ett främmande land.

Tommy får gärna sura eller sitta i ett hörn och se ”svår” ut men mina sympatier får han inte! Åtminstone inte i detta fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar