4 maj 2016

Att terroranklagas och spärras in fyra dagar är värt 12 papp!

Att misstänkliggöras för att vara terrorist och att frihetsberövas i fyra dagar är i präktiga Sverige värt 12 000 kronor!

Att efter frisläppande, oskyldigförklarad, få motta hotfulla meddelanden via sociala medier med förhoppningar om en snar hemresa till Irak renderar inte spänn extra! Basta!

Vad bra! Då vet alla vi som trodde oss bo i en rättsstat att vi ganska så godtyckligt kan få livet spolierat på helt felaktiga grunder medan andra med betydligt mörkare agenda kan glida runt och planera sådant som nu alltmer känns som ”när” i stället för ”om.”

Självklart borde JK ha beviljat 22-åringen som hamnade i världsmediernas strålkastarljus i november ett betydligt större belopp än böterna man skramlar ihop till efter att ha plankat på t-banan ett tiotal gånger!

Vem som helst är nu fritt villebråd när det gäller misstankar av allvarligaste slag. Det ”kostar” ju bara staten 12 papp så det gäller att se upp! 

Plötsligt, när vi minst anar det, kan livet såsom vi känner det ta slut och det behöver nödvändigtvis inte handla om en omedelbar plats ”six feet under!”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar