28 maj 2016

Arla skippar palmolja! Utmärkt!

Jag struntar i att producenter av livsmedel påstår att den palmolja som ingår i deras produkter är ”hållbar och certifierad.” Det är som att påstå att jorden är platt!

Särskilt besvärligt blir det när det kommer till inköp av smörgåsmargarin där i stort sett alla på marknaden förekommande produkter innehåller den palmolja som får klimatet att skena och Asiens regnskogar att brännas ned för att fler palmoljepalmer ska kunna planteras.

I Belgien, dit jag reser lite då och då, börjar det märkas alltmer att vanliga människor väljer bort produkter med palmolja i och ett framgångsrikt marknadsföringsknep är där att påpeka, i fet text, att produkten inte innehåller någon palmolja. Detta oavsett om produkten alls innehåller något vegetabiliskt fett!

I dag, på ”min” stormarknad, blev jag därför glad över att Arla nu har produktutvecklat smörgåsmargarinet Lätt och Lagom och på förpackningen tydligt anger att innehållet inte har palmolja som ingrediens!

Även ett bedrövligt utsugande och i Sverige mjölkbondeutrotande företag har sina förtjänster.

Nu är det bara att hoppas på att fler företag förstår problemet och hänger på! Palmolja är ett skit som vi inte vill veta av! Å därmed, fett, basta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar