27 maj 2016

Om busschaufförerna jag inte vill resa med!

Om en busschaufför som tar del av sin arbetsgivares uniformsreglemente finner att detta inte faller honom/henne på läppen, är det då okej att chaffisen helt sonika sätter sig näck bakom ratten?

Även om det säkert skulle vålla uppståndelse, och troligen hejarop, så är det naturligtvis inte okej!

Vi har alla att följa ett antal regler, inte minst i yrkeslivet, och vi har alla rätt att välja om vi vill acceptera villkoren eller, som i yrkeslivet, välja om vi vill jobba kvar eller lämna anställningen. Vi kan dock inte tillåta oss att bryta mot uppsatta regler annat än via de kanaler, fackliga och andra, som anses vara acceptabla.

Att som ett antal busschaufförer i Blekinge plocka ned prideflaggor från bussarna är inte ett val som enskilda anställda själva kan fatta utan att det får konsekvenser. I det aktuella fallet förhoppningsvis avsked!

Ett antal chaffisar lär ha använt sociala medier för att framföra sina sura uppstötningar mot flaggorna och en av dem säger, efter att han konfronteras av SVT, att han nog är ”gammalmodig” och att han plockat bort sitt inlägg från webben.

Det är inte gott nog!

Prideflaggorna är ju inte ett kontroversiellt politiskt ställningstagande utan ett statement om allas lika rätt när det gäller kärleken och vem vi får bli kära i!

Uppenbarligen är de misstänkta bussförarna emot allas rätt till kärlek. Det är därför troligt att de också är helt emot att transportera människor som inte delar deras åsikter i största allmänhet och därmed har de alla bundit färdigt riset till sina egna ryggar!

Ibland är medmänniskor inte så korkade som vi stundtals kan inbilla oss! Det kan vara betydligt mycket värre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar