26 maj 2016

Miljöförstörande prismonopol till Arlanda!

I dag berättar DN att tillägget som pendeltågsresenärer får betala om vi vill kliva av vid Arlanda Flygplats höjs från dagens 85 kronor till 120 kronor.

P g a att A-train, företaget som driver Arlanda Express, äger spåren i en herrans massa år till, så ska övriga kunder pungpiskas!

Redan för fem år sedan bloggade jag om det faktum, som SvD då avslöjade, att A-train får stora subventioner från staten i form av räntefria lån och att företaget för över stora summor till ett riskkapitalbolag i Luxemburg. Jag påstod redan då att det var hög tid att lösa ut A-train från ensamrätten så att vanliga dödliga skulle ha råd att vara klimatsmarta under sin resa till flygplatsen.

I dag tar Arlanda Express 280 surt förvärvade kronor för en enkelbiljett från Stockholm C.

F ö tar Flygbussarna 99 spänn för en enkelbiljett. Vilket blir då incitamentet för att någon vettig människa ska pynta 120 kronor i tillägg till sin vanliga periodbiljett på SL, någon?

Den som inte bor i en norrförort där pendeltåget stannar torde kunna skrinlägga sina planer på att vara miljövänlig så länge denna märkliga prissättning tillåts fortsätta råda!

Själv kommer jag även fortsatt att ta flygbussen och spara en slant till en semesterdrink eller en affärsfika.

Kalla mig gärna miljömarodör men de som kvaddar miljön mest är nog ändå de politiker som en gång beslutade att A-train skulle få monopolstatus, under alltför många år, på transporterna till landets största flygplats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar