7 maj 2016

ESC 2016 är här med allt vad det innebär!

För alla Eurovision Song Contest-fanatiker, precis som denne bloggare, börjar nu en underbar vecka med semifinaler på tisdag och torsdag samt den stora finalen i Globen kommande lördag.

I huvudstaden är festandet redan igång!

Märkligt nog öppnade inte ESC-området i Kungsträdgården förrän klockan 12 denna sommarhärliga lördag. Vi var ganska många som väntade på att bli insläppta och jag kan tänka mig att sponsorerna hade kunnat göra finfina affärer, i sina tält, redan ett par timmar tidigare. I stället var stora delar av Kungsan avlyst fram till middagstid. Mycket märkligt!

Jag strosade runt och stannade till vid souvenirståndet med ambitionen att göra några inköp till en utomlands boende väninna, lika nördig som jag!

Förundrades över de ocker-höga priserna men en liten kasse blev det allt, både med några presenter till kompisen samt ett par småsaker till mig själv. Det är inte varje år som ESC går av stapeln i Stockholm så det gäller att passa på liksom!

Väl hemma drabbades jag av skrattblandad gråt!

Jag hade köpt ett klädesplagg, ämnat för kyligare tider, till mig själv. Plagget, en mössa, är vändbart, gulfärgat på ena sidan och blått (Heja Sverige!) på den andra sidan.

Skrattet kom när jag läste tvättråden där det framgår att mössan bör strykas ”på avigsidan!” På ett plagg som är vändbart blir denna uppmaning som att tänka på hur stort universum är! Världen är snurrig!

Gråten kom när jag insåg att de flesta av mina inköp var ”Made in China.” Så mycket var alltså den fest med europeiska förtecken som väntar värd! Bedrövligt är ordet!

Försöker förtränga detta faktum och ser nu fram emot musikfesten med allt vad det innebär av skabrösa uttalanden, röstningsfuskanklagelser, falsksång, nakenchocker, plagiatpåståenden och sura uppstötningar från de som inte förstår hur fantastisk hela härligheten är!

Önskar alla en underbar ESC-vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar