5 maj 2016

Om kongressen i helvetet!

I ett sprillans nytt snabbköp i Pyongyang möter BBC News förskoleläraren Kim Song Rim och hennes tvåårige son, båda uppdressade till tänderna i färgglada moderna, åtminstone för Nordkorea, kläder.

I morgon inleds den första kongressen på 36 år i världens mörkerstat nummer ett!

Diktatorn Kim Jong Un lär presentera nyhjärntvättade yngre förmågor som tagit plats i hans innersta krets och då snackar jag inte om de hundratals ”glädjeflickor” som han nu söker till sitt sängkammarstall!

Vidare så lär Kim säkert proklamera sitt land som en kärnvapenmakt.

Enligt SR Ekot kanske han även försöker ta över posten som generalsekreterare men det är ett litet bekymmer som eventuellt kan sätta stopp för det. Hans far, Kim Jong Il, som gick ur tiden 2011 innehar posten i evinnerlig tid så hur sonen ska kunna kringgå detta är en smula oklart!

BBC berättar att Pyongyangs invånare som vanligtvis väcks av sirener klockan sex varje morgon nu chocksväcks en timme tidigare för att kunna hjälpa till inför den stora kongressen. Alla medborgare påstås enligt regimen vara ”överlyckliga” att få jobba övertid för svältlöner som troligen kommer att leda dem till förtida hädanfärd!

SR Ekot berättar att efter kongressen väntar ”chongwa” för landets invånare. Detta innebär att ”alla” i regelrätta förhör ska kunna redogöra för det viktigaste som kongressen har avhandlat.

Vad Kim Song Rim, i snabbköpet, svarade på BBC:s fråga om hennes och sonens klädsel är var mans vardagsklädsel? ”Ja, titta dig omkring! Vi är alla jämlika här!”

Vad annat hade hon kunnat säga utan att riskera att få spendera resten av livet i något av de enorma fånglägren i landet eller att ställas framför en exekutionspatrull? För hon kan ju inte vara en nyrekryterad glädjeflicka vars föräldrar fått en anständig summa pengar och fått veta att deras dotter numera ingår i en hemlig trupp. Glädjeflickorna ska ju inte bara vara utan synliga ärr och under 165 cm långa och ha en mjuk röst. De ska också vara oskulder när de möter sin ”herre!”

Stackars, stackars alla de människor som fortsatt tvingas leva under det fasansfulla förtryck som Kim Jong Un tillåts fortsätta att leda med omvärldens, som det verkar, tysta erkännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar