1 april 2016

Om svenska ärtor och hästlasagner!

Nu är det bara att invänta hästlasagnerna igen!

I stora delar av, om inte hela, mitt liv har Findus satt en ära i att deklarera att företagets ärtor odlats i stort sett utanför det svenska huvudkontorets dörrar i skånska Bjuv. Samma ärtor har garanterats att vara djupfrysta redan tre timmar efter skörd för att kvaliteten ska vara den allra bästa.

500 ärtodlande bönder i Skåne får nu se sig om efter annat att odla på de egna grödorna. 
De nya brittiska ägarna, jättekoncernen Nomad foods, har beslutat att Sverige inte längre ska producera svenska ärtor.

Engelsmännen har inte på något sätt begripit att de svenska konsumenterna i allt högre grad önskar närproducerat, svenskt och allt oftare ekologiskt.

Det är synd på så rara ärtor!

Det är, apropå lasagne med märkligt innehåll, bara att upprört gnägga ägarna i Storbritannien, rakt upp i deras obegripligt konsumentinsiktsbefriade nyllen!

1 kommentar:

  1. Precis som di älskar jag också ekologiskt, köper närproducerat så ofta jag kan och alltid svenskt - framför allt grönsaker, kött och kyckling.
    Från och med nu bojkottar jag Findus!

    SvaraRadera