8 april 2016

29 000 avhoppade nordkoreaner!

Läser en artikel på BBC om 13 nordkoreanska medborgare som hoppat av till Sydkorea.
De 13, en man och tolv kvinnor, sägs ha arbetat på en av de många restauranger som den nordkoreanska regimen bedriver i andra länder för att få tillgång till hårdvaluta.

Varifrån de 13 hoppade av får vi inte veta men det påstås att en nordkoreansk krog i, likaledes kommunistiska, Vietnam nyligen stängde och personalen försvann.

Varje avhoppad nordkorean är en seger för de goda krafterna i världen och därför är det särskilt intressant att det sydkoreanska återföreningsministeriet konstaterar att 29 000 nordkoreaner valt friheten i stället för att stanna i den kärnvapenskramlade Kim Jong-Un:s mörkerrike där enorma interneringsläger väntar på de som vågar knysta ett enda kritiskt ord om situationen i landet eller om de styrande.

De 13 aktuella avhopparna lär ha insett att det finns ett annat och bättre liv genom att titta på sydkoreanska tv-kanaler och då insett att det egna landets propaganda saknar all trovärdighet.

En annan intressant aspekt är att de nordkoreaner som arbetar på krogar utomlands ofta är döttrar och söner till höjdarna i Pyongyang.

Det lär därför vara många av avhopparnas föräldrar som i dagarna ställs framför en exekutionspluton, något som lär innebära ett extra trauma för de som berörs men samtidigt är en mer än tydlig signal om att de gjorde rätt som lämnade medan tid var och medan de själva tilläts andas!

Till sist måste frågan ställas; Vilka är det som bestämmer sig för att gå på en nordkoreansk krog? Det finns en i Amsterdam t.ex. och deras kunder borde sinnesundersökas! Om de inte är där enkom för att övertyga personalen om att det finns en annan och bättre värld! Något som i så fall borde betecknas som en behjärtansvärd insats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar