23 april 2016

Arla utrotar det svenska jordbruket!

SVT Nyheter Väst berättar att Arla nu sänker ersättningen till landets mjölkbönder. För vilken gång i ordningen?

Mjölkbonden Bibbi Johansson intervjuas och berättar att hon nu kommer att få 2 kronor och 44 öre per kilo mjölk hon levererar till Arla.

Arla svarar att mjölkproduktionen ute i Europa nu ökar och att de därför ser sig tvungna att sänka ersättningen till de som levererar det vita guldet till företaget.

Att Arla därmed lär binda ris till sin egen rygg tycks inte vara något de reflekterar över.
Därmed återstår det för oss kunder att alltmer noggrant studera förpackningarna med mjölkprodukter för att konstatera att innehållet verkligen har svenskt ursprung.

Att resa runt i svensk landsbygd är fantastiskt tycker jag. Åkrar, ängar och betande djurbesättningar hör liksom Sverige till och borde snart bedömas såsom varande ett världsarv. Åtminstone om vi ska tro Arla som fortsätter sin mission att utrota det svenska jordbrukslandskapet!

Samtidigt kunde vi i mars läsa om Arlacheferna som dubblade sin bonus!?!

En liten brasklapp; Jag tycker att finskt smör är godare än svenskt! Annars så är jag beredd att pröjsa ett par kronor mer för mina mjölkprodukter så länge jag säkert vet att de är producerade i Sverige av mjölkbönder som är värda mer respekt än att ICA saluför österrikisk vispgrädde under sitt eget varumärke och att Arla sänker ersättningen till de som ser till att vi har en levande landsbygd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar